Twiggy Sys zesde nieuwkomer op SP.A / De Lijst van de Burgemeester
Twiggy Sys wordt binnenkort nieuwe inwoner van Koekelare maar ze is niet nieuw in het politieke spel, want in 2012 stelde ze zich kandidaat bij de SP.A in Ichtegem en werd er OCMW-raadslid. Foto: Eric Vanhooren
Burgemeester Patrick Lansens maakte zo pas zijn zesde nieuwe poulain bekend voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2018. Twiggy Sys komt de lijst van de burgemeester versterken. Twiggy is een nieuwkomer in de Koekelaarse politiek maar kent het klappen van de zweep want in 2012 prijkte ze op de SP.A-lijst in Ichtegem en zetelde ze er in de OCMW-raad.

Twiggy Sys woont momenteel nog in de buurgemeente Ichtegem maar werkt al 17 jaar in Koekelare. Zij en haar man bouwen momenteel een nieuwe woning in het dorp van de Fransmans waar ze zich binnenkort in de Belhuttebaan 33 zullen vestigen.

Twiggy is 42 lentes jong en gehuwd met Peter Buyle. Ze is mama van twee dochters luisterend naar de naam Stacey (16) en Nanou (9). Ze maakt deel uit van het keuken- en onderhoudspersoneel van de Lettertuin en het Da Vinci Atheneum en ze is eveneens lid van de oudervereniging van het atheneum.

Nieuw maar niet onervaren

Deze 42-jarige jonge dame is een nieuwkomer in de Koekelaarse gemeentepolitiek, maar onervaren is ze zeker niet. Twiggy Sys was bij de vorige verkiezingen in 2012 kandidate voor de SP.A in buurgemeente Ichtegem. Ze behaalde er het derde meeste aantal stemmen op de lijst en werd OCMW-raadslid. Nu ze verhuist naar Koekelare wil ze ook hier haar kans wagen.

“In Ichtegem zit de SP.A al jaren in de oppositie en zijn wij met twee zetels een kleine partij”, steekt Twiggy van wal. “Ik kijk al vele jaren met grote ogen naar wat in Koekelare mogelijk is. Nu ik inwoner van Koekelare word krijg ik de kans deel uit te maken van een goed geolied team. Een kans die ik met beide handen wil grijpen.”

“Veel inwoners van Ichtegem zijn vol lof over wat in Koekelare allemaal gebeurt en de manier waarop de gemeente wordt bestuurd”, vervolgt Twiggy enthousiast. “En helemaal nieuw is Koekelare  voor mij niet. Ik ken, zowel door mijn werk als door mijn sociaal leven, veel mensen in Koekelare en ben dan ook blij de lijst van de burgemeester te kunnen vervoegen”.

Eerder al raakten vijf nieuwe kandidaten voor de SP.A bekend: John Eeckloo (39), Laura Cools (21), Roy Vandendriessche (29), Tania De Vlaminck (44) en Natasja Sioen (39).