Jong CD&V Zaventem stelt ploeg voor
Foto: CD&V
Jong CD&V Zaventem is klaar voor de campagne. De kandidaten zijn gekend, en ook de inhoudelijke speerpunten voor de volgende verkiezingen krijgen vorm. “We hebben een mooie, geëngageerde groep jongeren bij elkaar”, zegt voorzitter Pieter-Jan Crombez.

 

De voorbije maanden bouwde Jong CD&V aan haar ploeg en kon het jongeren aantrekken om mee het verkiezingsprogramma vorm te geven en uit te dragen. Voorzitter Pieter-Jan Crombez wordt bijgestaan door:

Veerle Vanmol (33) woont in Sint-Stevens-Woluwe en werkt als adviseur Sociale Zaken voor Kris Peeters. “Iedere politieke beslissing kan een grote impact hebben op mensen. Ik wil deze een positieve wending geven, zodat de inwoners van Zaventem erop vooruitgaan.”

Morgane Deweerdt (21) uit Sterrebeek studeert Politieke Wetenschappen in Leuven. “Ik ben opgegroeid in een familie waar politiek van groot belang is en heb van jongs af aan geleerd wat het allemaal inhoudt.Ik ben vooral geïnteresseerd in sport jeugd, dierenwelzijn en veiligheid.”

Hamid Akaychouh (36) is een jonge vader in Zaventem. Hij werkt in het UZ Brussel als Farmaceutisch Technisch Assistent en is tevens werknemersafgevaardigde. “Ik vind de verschillen in al onze culturen een grote rijkdom, waar we allemaal uit kunnen leren”, zegt hij. “Ik wil me actief inzetten op verschillende domeinen om het integratiebeleid te verbeteren.”

Leen Vermeeren (27) is zorgkundige in WZC Sint-Antonius. “Ik geniet erg van sociale contacten met de inwoners. Het is belangrijk dat mensen voldoende zorg dragen voor elkaar.”

Lukas Schillebeeckx (28) is een rasechte Sterrebekenaar, sociaal cultureel werker en leerkracht van opleiding. Hij was meer dan vier jaar voorzitter van JK Tonzent en de jeugdraad van Zaventem en is de bedenker van het Tonzent Live-project. "Ik wil de expertise die ik heb uitgebouwd in mijn vrije tijds- en professioneel leven inschakelen in de Zaventemse politiek."

Pieter-Jan Crombez (25) woont in Zaventem en werkt als communicatieadviseur. “Ik heb de microbe voor lokale politiek van mijn grootvader Jaak Pauwels gekregen. Het is belangrijk dat jongeren hun stem laten horen en mee aan politiek durven doen, toch een hele stap. Het lokale beleid staat het dichtst bij de mensen.”

 

Binnenkort presenteren de jongeren ook hun verkiezingsprogramma. “Momenteel schrijven we mee het programma van de moederpartij”, zegt Crombez. “Daarnaast gaan we de straat op met enkele specifieke jongerenthema’s, maar ook met thema’s die zowel voor jongeren als het grote publiek belangrijk zijn, zoals verkeersveiligheid, onderwijs en samenleven.”