CD&V Lille stelt atypische kandidatenlijst voor
CD&V Lille plaatst veel nieuwe en jonge kandidaten vooraan op de lijst. Foto: RR
De huidige meerderheidspartij CD&V in Lille heeft een atypische lijst opgesteld voor de verkiezingen. Naast huidig burgemeester Paul Diels (62) als lijsttrekker staan veel gevestigde waarden in de rechterkolom.

Huidig schepen Ann Van Mechelen (52) is lijstduwer voorafgegaan door schepenen Kris Breugelmans (54), Luc Vloemans (57) en Wim Peeters (54). Ria Piedfort (56) staat op de tweede plaats gevolgd door Joren Boons (31). Peter Martens (35) en Lorenz Vloemans (23) vervolledigen de top vijf.

“Onze partij heeft alle vertrouwen in de herverkiezing van de huidige schepenen. Hun plaats op de lijst is minder van belang om in de schijnwerpers te komen”, zegt voorzitter Bram Heylen, zelf kandidaat op plaats tien. “De nieuwe, jonge kandidaten staan in de linkse kolom. Dit is een signaal: zij zijn niet gevraagd om de hoop te vergroten. Tien nieuwe kandidaten zijn jonger dan 40 jaar, wat 40% van de hele lijst is. De jonge kandidaten zijn niet gevraagd om stemmen te leveren en daarna het vijfde wiel aan de wagen te zijn. Zij krijgen een echte kans.”