Anno 2014 kijken mensen jammer genoeg nog amper op van armoede op straat. Iedereen loopt wel eens hulpbehoevenden onbewust voorbij. Buiten een blik van medelijden en hoogstens een centje, gunnen we onze medemens in nood niets. Dokters van de Wereld, een ngo die hulp biedt aan de meest kwetsbaren in onze samenleving, postte vandaag een filmpje van een zwangere vrouw, met reeds 1 kindje, in nood.

Niemand keek naar de vrouw, tot dat er een filmset werd gebouwd rond haar. Toen opeens was er belangstelling van de mensen. En dat is net de opzet van deze campagne. “Het doel van deze film is om het gezicht te tonen van de duizenden kwetsbare mensen in België die geen toegang hebben tot medische hulp,” vertelt Stéphane Heymans, coördinator Belgische projecten bij Dokters van de Wereld.

De campagne gaat vanaf vandaag viraal. De hulpbehoevende vrouw uit het filmpje is een actrice, de reacties van de voorbijgangers daarentegen zijn echt. Daarnaast worden er ook radiospots met dezelfde boodschap uitgezonden, met medewerking van drie bekende Vlamingen (Jan Verheyen, Saskia De Coster en Charlotte Vandermeersch).