Mening van leerlingen verschuift na politiek debat in GO! Atheneum De Ring
Foto: Bart Meulemans
Woensdag 9 mei organiseerde school GO! Atheneum De Ring een debat in het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen. De leerlingen van 6 ASO werden bevraagd over hun politieke voorkeur voor en na het debat. Er zijn toch enkele verschuivingen vast te stellen.

Mohamed Ridouani van SP.A, Jasper Steyaert van Open VLD, David Dessers van GROEN, Hagen Goyvaerts van Vlaams Belang, Lorin Parys van N-VA, Thijs Craane van CD&V en Seppe De Meulder van PVDA gingen in debat, onder leiding van Knack-journalist Walter Pauli.  Het debat bleek zeer inhoudelijk, dikwijls onderbouwd en af en toe pittig.

Zowel de leerlingen als de leerkrachten waren zeer enthousiast over de bijdragen van de verschillende politici. Een eerste hoogtepunt was het boeiende mobiliteitsdebat met het verkeersplan en de Bruulparking in de hoofdrol. Iedereen was ook zeer aangenaam verrast door de positieve ideeën rond de meer dan noodzakelijke schooluitbreiding van Atheneum De Ring: iedereen ging akkoord dat de school extra plaats nodig heeft (er zijn immers 140 kinderen op de wachtlijst beland) en een gedeeltelijke uitbreiding richting Comeniussite leek zowel voor de meerderheid als de oppositie de meest logische oplossing. Het debat eindigde met een discussie rond de uitgaven voor feestelijkheden en projecten in een verkiezingsjaar. Voor en na het debat mochten de leerlingen van het laatste jaar stemmen.

Voor het debat zag de uitslag er als volgt uit: SP.A 30.5%, Open VLD 7,5%,  GROEN 39%, Vlaams Belang 3%, N-VA 6.5%,  CD&V 12,5%  en PVDA 1%.

Na het debat stemden de leerlingen als volgt: SP.A 28,5%, Open VLD 4,5%, GROEN 47%, Vlaams Belang 0%, N-VA 12,5%, CD&V 1%, PVDA 6,5%

Blijkbaar stemmen de leerlingen van GO! Atheneum De Ring zeer progressief en heeft vooral David Dessers van Groen bij de leerlingen een sterke indruk nagelaten. Ook de N-VA en de PVDA konden door het debat meer jonge kiezers overtuigen van hun project en de SP.A hield door het debat haar stemmenaantal in stand.