Leden Open Vld kunnen zich uitspreken over kandidatenlijst
Foto: if
Op 23 mei keurde het partijbestuur Open Vld de zogenaamde ontwerpkandidatenlijst unaniem goed. Op 16 juni is het de beurt aan de partijleden om zich over de ontwerpkandidatenlijst uit te spreken. Eerder maakte de partij al bekend dat huidig burgemeester Robby De Caluwé opnieuw de lijst zal trekken. Daarmee schuift de partij hem naar voor om zichzelf als burgemeester van het voormalige suikerdorp op te volgen.

Burgemeester Robby De Caluwé is verheugd: “Onze lijst is een mix van ervaren rotten en nieuwe enthousiastelingen. We zijn erin geslaagd om een lijst samen te stellen die bijzonder evenwichtig is en waar mensen elkaar heel goed aanvullen. De lijst bevat mensen van alle uithoeken van de gemeente en van alle leeftijdsklassen. Ik hoop dan ook dat onze sterke lijst massaal wordt gesteund door onze leden en op 14 oktober door zoveel mogelijk Moerbekenaren. Met deze ploeg kunnen we de vernieuwing van onze gemeente die we deze legislatuur zijn gestart verder zetten.”

Twee schepenen en één gemeenteraadslid doen niet meer mee.

Opvallend is dat zowel Pierre De Bock als Marc Fruytier niet meer op de lijst zullen staan in oktober. Zij zijn momenteel respectievelijk eerste en tweede schepen. “Ik zal eind dit jaar 30 jaar in de gemeenteraad zetelen, waarvan de laatste twaalf jaar als schepen. Ik heb deze legislatuur mijn kennis en ervaring doorgegeven aan nieuwe mensen zoals burgemeester De Caluwé en voel dat er een nieuwe ploeg klaar staat om onze gemeente verder vooruit te helpen. Daarom wil ik kansen geven aan nieuwe mensen”, licht De Bock zijn beslissing toe. Zijn zoon Peter De Bock, momenteel partijvoorzitter, komt in de plaats van zijn vader op de lijst. Hij zal samen met Stijn Deschepper, directeur van De Vlinderdreef, en gemeenteraadslid Koen Mertens de lijst duwen.

Eenzelfde verhaal horen we bij schepen Marc Fruytier: “Ik ben tegelijkertijd met Pierre in de gemeenteraad gekomen en zal 19 jaar schepen zijn geweest.  Ik denk dat ik ook mag terugkijken op een aantal mooie realisaties.”

De Caluwé bevestigt de verdiensten van Pierre en Marc. “Maar zij zijn niet de enigen. Ook gemeenteraadslid Greta Thierens besliste om niet langer deel te nemen aan de verkiezingen.”

In de top 5 vinden we naast burgemeester De Caluwé de drie overige schepenen Sarah Poppe, Thierry Walbrecht en Rudy Van Megroot terug, samen met gemeenteraadslid Frederic Dierinck. Gemeenteraadslid Inge Mertens en OCMW-raadslid Nicole Stevelinck staan respectievelijk op de zesde en de zevende plaats.

Negen nieuwe kandidaten

Op de lijst vinden we naast Peter De Bock en Stijn Deschepper nog 7 nieuwe kandidaten terug. Jong VLD vaardigt naast Sarah Poppe ook Celine Staelens af. Zij is sinds meer dan een jaar secretaris van de partij en bestuurslid van Jong VLD.  Ook zal Open Vld vermoedelijk de jongste kandidaat van alle partijen hebben. Hoofdcoördinator van De Suikerspin Mateo Selleslagh-Suykens is net 18 jaar geworden. Student-ondernemer Tibbe Verschaffel staat op 10.

Katrien Van Hyfte is secretaris van Moerbeke Feest, Veronique van Peperstraeten baat een bakkerij op Koewacht uit, Katleen Wittoeck is verpleegster in AZ Lokeren en Annelie Van Hecke is bediende en bij heel wat mensen bekend uit haar periode dat ze als student werkte in het bekende café ‘Den Byblos’.

De volledige lijst zoals die op 16 juni aan de leden wordt voorgelegd, ziet er als volgt uit:

1 DE CALUWÉ Robby

2 POPPE Sarah

3 WALBRECHT Thierry

4 VAN MEGROOT Rudy

5 DIERINCK Frederic

6 MERTENS Inge

7 STEVELINCK Nicole

8 STAELENS Celine

9 SELLESLAGH-SUYKENS Mateo

10 VERSCHAFFEL Tibbe

11 VAN HYFTE Katrien

12 VAN PEPERSTRATEN Veronique

13 WITTOECK Katleen

14 VAN HECKE Annelie

15 DE BOCK Peter

16 MERTENS Koen

17 DESCHEPPER Stijn