BRUSSEL - Het Brusselse technologiebedrijf Zetes, gespecialiseerd in de automatische identificatie van goederen en personen, is door de supermarktketen Spar uitgekozen tot bevoorrechte leverancier van goods-ID-technologie (spraak, RFID, scanning, ...). Dat meldt Zetes in een persbericht. Het bedrijf geeft geen financiele details vrij.
Het partnerschap vloeit voort uit de implementatie van een Zetes-product op basis van spraaktechnologie bij Henderson, de onderneming die in Noord-Ierland Spar en Eurospar vertegenwoordigt. De oplossing dient om het distributiesysteem en het orderverzamelproces efficienter te maken.

'We hopen dat er implementaties volgen in andere landen van de Spar-groep', stelt Michel Poullet, de woordvoerder van Zetes. Spar telt 14.000 winkels in 33 landen. Financiele details kan Poullet niet kwijt. 'Voorlopig is er ook geen contract. De implementatie in Noord-Ierland is niet relevant voor de omzet. Het is belangrijk dat we voor de hele groep de bevoorrechte partner zijn.'