BRUSSEL - Het uitrookbod van de holding Bois Sauvage op de Belgische pralinefabrikant Neuhaus loopt van 7 tot en met 21 december. Dat blijkt uit een financiële advertentie in diverse kranten.
Met het openbaar uitkoopbod wil Bois Sauvage de 44.466 aandelen Neuhaus in handen krijgen die het nog niet in handen heeft. Dit stemt overeen met 4,78 procent van de uitstaande aandelen Neuhaus. Bois Sauvage biedt 54,40 euro per aandeel Neuhaus met couponnummer 9 en volgende aangehecht.

Na afloop van het uitkoopbod zullen de aandelen Neuhaus die niet zijn ingebracht, van rechtswege aan de bieder (Bois Sauvage) zijn overgedragen. 'De nodige fondsen voor de betaling van deze aandelen zullen in consignatie gegeven worden bij de Deposito- en consignatiekas ten gunste van hun vorige eigenaars', aldus het bericht.

Bois Sauvage deed eind 2005 een geslaagd bod op Neuhaus, dat nadien de toestemming kreeg over te stappen van de gereglementeerde fixingmarkt naar de Vrije Markt van Euronext Brussel. Neuhaus wilde die overstap maken omdat een notering op de fixingmarkt te duur was en tegenover de concurrentie niet interessant.

Op 6 november liet Bois Sauvage weten een uitrookbod op Neuhaus te plannen. Als reden hiervoor gaf de holding op dat de liquiditeit van het aandeel Neuhaus zeer zwak bleef, met gemiddeld 30 aandelen per dag in het voorbije halfjaar.