AMSTERDAM - United Services Group (USG) heeft over het derde kwartaal van 2005 een nettowinst gerealiseerd van 17,1 miljoen euro, tegen een nettowinst van 9,8 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Dat heeft het uitzendconcern voorbeurs bekendgemaakt. Per aandeel kwam de winst uit op 0,54 euro. Een vergelijkend cijfer werd door het uitzendbedrijf niet gegeven.

Analisten hadden gerekend op een winst van 13,2 miljoen euro. Per aandeel hadden de analisten gemiddeld een winst van 0,54 euro verwacht.

USG handhaaft de verwachting voor 2006 van een bedrijfsresultaat van ten minste 60 miljoen euro, exclusief voorzieningen en transactiekosten in verband met de overname van Solvus en exclusief de resultaten van Solvus. Het bedrijf verwacht daarnaast een voortzetting van de positieve trend qua omzet en winstgevendheid in het vierde kwartaal van dit jaar.

Het bedrijfsresultaat over het derde kwartaal bedroeg EUR 28,3 mln, een toename van 126,4% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Analisten hadden hier gerekend op EUR 23,7 miljoen.

De omzet bedroeg EUR 509,2 miljoen, ten opzichte van EUR 342,3 miljoen een jaar eerder. De analistenverwachting lag op EUR 506,4 miljoen. De brutomarge liep met 42,2% op tot 130,4 miljoen.

Het uitzendbureau uit Almere heeft vanaf 1 september van dit jaar de cijfers van het overgenomen Solvus geconsolideerd. Dat betekent dat de resultaten van Solvus voor e e n maand zijn meegenomen in de derdekwartaalcijfers van USG People.

Het uitzendbedrijf bracht op 14 juni van dit jaar een bod uit op Solvus van EUR 23 per aandeel. De totale waarde van het bod, inclusief de waarde van de uitstaande opties en warrants, bedroeg EUR 585 miljoen.