Inge Geerdens is onderneemster van het jaar
Foto: rr
BRUSSEL - Inge Geerdens krijgt de Womed Award 2005. Geerdens is 35 en moeder van drie kinderen. Ze staat aan het hoofd van het headhuntersbedrijf Executive Research, met ongeveer twintig werknemers. De Womed Award lauwert een vrouwelijke ondernemer die een gezond evenwicht vindt tussen gezin en beroepsleven en ook blijk geeft van sociaal engagement.
Trees Loncke van het bedrijf Agro 2000 en Laura Troonen van Spar Retail Troonen L&N NV eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Volgens de jury is Geerdens een voorbeeld voor moderne Vlaamse zakenvrouwen en een inspiratiebron voor vele startende vrouwelijke ondernemers. Met de Womed Award worden zelfstandige ondernemende vrouwen beloond die zich onderscheiden in het zakenleven, onder meer op het vlak van een vrouwvriendelijk beleid, een innoverende strategie, organisatietalent, creativiteit, durf, maatschappelijke inzet en betrokkenheid. Ook moet de onderneemster een gezond evenwicht vinden tussen privé- en beroepsleven.

De laureate ontvangt niet alleen de award 'markant ondernemen', gemaakt door kunstenares Veronique Choppinet, maar ook een opleiding KMO-excellence aan de Vlerick Leuven Gent Management School.

De prijs voor het vrouwelijk zelfstandig ondernemerschap wordt vanavond voor de zevende keer uitgereikt door de Unie van Zelfstandige Ondernemers (Unizo), Markant, het netwerk van ondernemende vrouwen en de Vlerick Leuven Gent Management School.