Peter Leyman zegt politiek vaarwel
CD&V-Kamerlid en ex-Volvo-baas Peter Leyman (45) zet een punt zet achter zijn politieke carrière De woordvoerder van de CD&V-Kamerfractie bevestigt het bericht.
Peter Leyman zal morgen zijn ontslag als kamerlid aanbieden bij kamervoorzitter Herman Van Rompuy. Die dag legt ook zijn opvolger Jenne De Potter de eed af als Kamerlid. De Potter is gemeenteraadslid in Zottegem en universitair medewerker van de CD&V-Kamerfractie.

CD&V-kopstuk Yves Leterme, uitgerekend de man die Leyman begin dit jaar in de politiek loodste, klapte in december al uit de biecht in een interview met de Krant van West-Vlaanderen. 'Peter was een aanwinst, maar zal binnenkort terugkeren naar het zakenleven. Zijn toekomst ligt daar', maakte Leterme toen bekend.

Eerst ontkende Leyman nog in alle toonaarden dat hij de politiek zou verlaten. Later liet hij weten dat de aankondiging van Leterme 'voorbarig' was, al moest hij wel bevestigen dat hij 'contacten heeft met de bedrijfswereld'.

En nu komt dus het bericht dat Leyman morgen zijn ontslag in de Kamer zou indienen.

De CD&V-partijtop schoof Peter Leyman in de aanloop naar de verkiezingen van 10 juni met veel tromgeroffel naar voren. Het was Yves Leterme zelf die hem overtuigde de overstap naar de politiek te maken. Als Kamerlid heeft hij zich naar verluidt nooit echt in zijn sas gevoeld.