De correctionele rechtbank in Turnhout heeft een 55-jarige man uit Parijs veroordeeld tot twaalf maanden cel en een boete van 20,9 miljoen euro. Een 46-jarige man uit Willebroek kreeg vier maanden voorwaardelijk en moet de helft van de boete betalen. De hoofdbeklaagde was midden jaren negentig de spilfiguur van een groots opgezette fraude met verkoop van diesel.
Het onderzoek startte in februari 1996 toen er in de boekhouding van de firma Kempenaers Brandstoffen grote partijen huisbrandolie verkocht werden aan een firma die niet bleek te bestaan. Zaakvoerder Marc D.S. en zijn kompaan Eddy V. zouden tussen 17 oktober 1995 en begin februari 2006 7,2 miljoen liter diesel verkocht hebben.

Op de facturen die werden uitgeschreven stond echter huisbrandolie gefactureerd. Samen met Marc D.S. en Eddy V. werden nog 29 brandstoffenhandelaars vervolgd in het dossier, maar de rechter was van oordeel dat hun rechten geschonden waren omdat ze nooit op de hoogte zijn gebracht van het aanvankelijk dossier. Zij worden door de rechter ontslagen van rechtsvervolging. (KWO)