Gabriel Fehervari (Alfacam) en Hein Deprez (Univeg) krijgen de achtste Vlerick Award.

Gabriel (Fe) Fehervari, de ceo van het televisiedienstenbedrijf Alfacam-groep, en Hein Deprez, de ceo van het groente- en fruitconcern Univeg-groep, zijn zaterdagavond in het Kursaal in Oostende gehuldigd als de laureaten van de achtste Vlerick Award. Ze werden ex aequo verkozen uit vier genomineerden door een online publieksstemming vanaf half maart via de website van Vlerick Alumni, een vakjury en de zaaljury zaterdagavond.

Behalve Gabriel Fehervari (47) en Hein Deprez (46) waren ook Marc Sarveys, de ceo van de scheepvaartgroep CMB, en Urbain Vandeurzen, de voorzitter en gedelegeerd bestuurder van het softwarebedrijf LMS International, genomineerd.

Beide ondernemers hebben eigenhandig een succesvol bedrijf uitgebouwd, hoewel er belangrijke verschillen zijn. Deprez bouwde een imperium uit in een traditionele sector (groenten en fruit), Fehervari zijn televisiefaciliteitenbedrijf profiteerde van zijn vroege investeringen in hdtv-opnames. Beide bedrijven zijn ook niet in omvang te vergelijken.

De Vlerick Award wordt sinds 2001 jaarlijks uitgereikt door de alumnivereniging van Vlerick Leuven Gent Management School. Het was voor het eerst dat men zich verplicht zag twee laureaten uit te roepen. Vorig jaar won Patrick De Maeseneire (Barry Callebaut) de award, het jaar ervoor was dat zuster Jeanne Devos. (pdd)