Millionaire: champagne voor iedereen
Foto: Koen Bauters
Een vette lap rock, daar zat het publiek van Cactus op te wachten, te oordelen aan de stroom van volk die voor het optreden van Millionaire het park in stroomde.

Aan het enthousiaste onthaal voor 'I'm not who you think you are' te horen, vond u twaalf jaar wachten op de nieuwe plaat Sciencing echt wel lang. Hoera voor de gitaarmuur die werd opgetrokken door Tim Vanhamel, Aldo Struyf en Sjoerd Bruil! 

En toch: de nummers van de nieuwe plaat, die iets meer dan de helft van de set uitmaakten, lieten af en toe horen dat Vanhamels uitstapjes naar Broken Glass Heroes of als sidekick bij Magnus hun sporen hebben nagelaten - op de best mogelijke manier. 'Silent river' was bijvoorbeeld een sexy sleper (fraai slangendansje overigens, Tim) en 'Little boy blue', naar het einde van het concert, was een scheve blues zoals Tom Waits ze ook graag maakt.

Uiteraard mocht de zweep er onmiddellijk na zo'n moment weer op, in het oudere 'I'm on a high' bijvoorbeeld. 'We gaan nog eens een ouwe spelen, misschien voor de connaisseurs', zei Vanhamel voor een scheurende versie van 'Pretty thug'. De connaisseurs lieten hun appreciatie blijken door het terrein tot achteraan in een stofwolk te hullen.

Speelden ze 'Champagne'? En of ze 'Champagne' speelden, wel meer dan tien minuten lang - wát een versie. Er verscheen zelfs één eenzame crowdsurfer op de schouders. Millionaire speelt nog op een paar grote festivals deze zomer: we zeggen het maar voor wie ze op Cactus miste. Of voor wie nog eens wil.