Omzet tijdens eerste soldenweek lager dan vorig jaar

De omzet tijdens de eerste zomersoldenweek ligt 1 procent lager dan vorig jaar. Dat blijkt uit een rondvraag van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) bij 398 zelfstandige modehandelaars.

‘De zomersolden zijn met een handicap begonnen ten opzichte van vorig jaar’, aldus Christine Mattheeuws van het NSZ. ‘De koopjes begonnen op een maandag, terwijl vorig jaar de start op een zaterdag was. Een maandag is absoluut geen goede startdag omdat dan heel wat consumenten aan het werk zijn. Ook de daaropvolgende dagen waren niet denderend. Vandaag waren meer shoppingjagers op pad. Een opsteker voor de handelaars die door het slechte voorjaar met heel wat stocks bleven zitten; 87 procent van alle modewinkels had bij de start van deze soldenperiode evenveel of nog meer in de rekken liggen dan bij de start van de zomerkoopjes vorig jaar’, klinkt het zondag in een persbericht.

Voor de volledige soldenperiode verwachten de meeste handelaars een analoog resultaat als vorig jaar; één op de vijf verwacht meer te verkopen dan vorig jaar.