Op de Antwerpse ring richting Gent is het verkeer dinsdagavond al urenlang verstoord nadat omstreeks 18 uur een vrachtwagen een lading frituurvet verloor. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Brandweer en Civiele Bescherming hebben er de grootste moeite om het goedje te verwijderen. De rechterrijstrook is er ter hoogte van Borgerhout nog steeds afgesloten richting Gent, de files zijn na de moeizame avondspits intussen wel opgelost.

Wat er precies misliep met de vrachtwagen is niet bekend. Er zou geen sprake geweest zijn van een ongeval, maar op een of andere manier vielen er een aantal tonnen om met daarin het frituurvet. Dat kwam vervolgens op de rijbaan terecht ter hoogte van Borgerhout. De brandweer is al ruim vier uur lang bezig het vet te verwijderen.

Hardnekkig

‘Het is een bijzonder hardnekkig vet’, geeft ook Bert Brugghemans van de Antwerpse brandweer aan. ‘We hebben de hulp van de Civiele Bescherming ingeroepen en proberen de stof met alle mogelijke middelen te bestrijden, zoals detergenten en hogedrukreiniging. Dat vordert echter moeizaam.’ De brandweer denkt het opruimwerk wel sowieso dinsdagavond nog te kunnen afronden, zodat de ochtendspits van woensdag er zeker geen hinder meer van zou ondervinden.