Anderhalf uur aanschuiven op E40 in Drongen
Foto: BELGA
Is de zomer in het land, dan wil iedereen gaan bakken en braden op het strand. Het zou een gezegde van weerman Frank Deboosere kunnen zijn, en in België klopt het meestal nog ook. Nu er voor vandaag tropische temperaturen boven dertig graden aangekondigd zijn, trekt de Vlaming massaal naar de kust. Het gevolg is een lange file ter hoogte van Drongen, waar wegenwerken aan de gang zijn.

Bovendien was de rijweg lange tijd versperd na een ongeval ter hoogte van Aalter. De politie vraagt automobilisten alternatieve wegen te kiezen om naar de kust te reizen. Op de E40 liep de wachttijd deze voormiddag op tot meer dan anderhalf uur. Rond de middag was het nog 45 minuten aanschuiven.

Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt dat het een hele dag problematisch zal blijven aan de werken tussen Gent en Aalter, maar hij verwacht wel dat de wachttijd na 13u30 zal afnemen.

Dagjestoeristen die vanavond de E40 naar huis nemen zullen echter ook rekening moeten houden met vertragingen in de andere rijrichting van de werken, tussen Beernem en Aalter.