Over en uit: Beerschot geeft op en zakt (minstens) naar derde klasse
Foto: DBA
Beerschot AC zal zijn licentiedossier dinsdagavond niet verdedigen voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). De financieel noodlijdende voetbalclub legt zich neer bij de verplichte degradatie naar derde klasse, zo maakte clubadvocaat Dirk De Maeseneer dinsdag bekend.

'Niettegenstaande alle inspanningen van de heer Patrick Vanoppen en veelvuldige onderhandelingen namens de NV K. Beerschot AC, is het thans niet mogelijk gebleken voldoende geldmiddelen en garanties te genereren met het oog op een succesvolle verdediging voor het BAS', klinkt het.

 

'In die omstandigheden zullen het BAS en de raadslieden van de KBVB thans verwittigd worden van het feit dat de NV K. Beerschot AC afziet van haar verhaal tegen de beslissing van de Licentiecommissie voor hoger beroep van de KBVB. Dit houdt meteen ook in dat de NV K. Beerschot AC vanavond dus niet op de zitting van het BAS zal aanwezig zijn.'

'NV K. Beerschot AC onderzoekt de mogelijkheden van een eventuele doorstart in derde afdeling, doch kan ook niet langer het scenario van een vereffening uitsluiten.'

Derde klasse of zelfs vierde provinciale

Beerschot kampt al lang met financiële problemen en kreeg daarom geen licentie voor volgend seizoen. De Antwerpse club hoopte op een financiële injectie via een (buitenlandse) geldschieter maar die werd dus niet gevonden.

Paars-wit beëindigde het afgelopen seizoen op de vijftiende plaats en werd in play-off 3 verslagen door Cercle Brugge. Daardoor degradeerde de ploeg naar tweede klasse, maar door de licentieweigering wordt dat nu derde klasse. Bij een failliet zakt Beerschot naar vierde klasse of zelfs vierde provinciale.