Sinds 2003 is het aantal thuiswerkers in België bijna verdubbeld, van 10,6 naar 18,8 procent. Kandidaten zijn er voldoende, maar toch is thuiswerk nog niet overal ingeburgerd.

Van onze redacteur

In een kwart van de Belgische bedrijven krijgen werknemers de kans om regelmatig van thuis uit te werken. Uit onderzoek door de professoren Michel Walrave (Universiteit Antwerpen) en Laurent Taskin (UCL) blijkt dat bijna één Belgische werknemer op de vijf effectief aan thuiswerk doet.

Dat is beduidend meer dan bij een gelijkaardige meting in 2003, maar nog altijd minder dan in Nederland, met 25procent thuiswerkers.

Het ritme waarin de Belgen thuiswerk doen, blijft beperkt. Slechts een kleine groep werknemers (3,3 procent) doet het meerdere dagen per week. Voor de meesten is thuiswerk iets occasioneels.

Aan kandidaten ontbreekt het nochtans niet, beweren de twee professoren. ‘Bijna twee derde van de werknemers, 64procent, heeft belangstelling om af en toe te kunnen thuiswerken.'

In veel bedrijven zijn de voordelen van het thuiswerken nog niet voldoende doorgedrongen, zegt Benny Corvers, business development-directeur bij Getronics. ‘Minder volk op kantoor betekent dat bedrijven kosten kunnen besparen op kantoorruimte en veel minder moeten uitgeven aan woon-werkverkeer. Daarnaast levert het beter gemotiveerde werknemers op.'

Om meer werkgevers te sensibiliseren, wordt morgen, donderdag 28oktober, de eerste Nationale Thuiswerkdag gehouden. Het initiatief werd op de sporen gezet door AOS Studley, Getronics, Microsoft en PricewaterhouseCoopers. ‘Bijna 2.200 werknemers hebben zich ingeschreven om mee te doen en donderdag niet naar kantoor te gaan. Dat is een succes, maar volgend jaar mikken we op 20.000 deelnemers', aldus Corvers.

De thuiswerkers zijn erg tevreden over hun situatie, blijkt uit het onderzoek van Walrave en Taskin. ‘De betrokkenen zijn vooral te spreken over het vermijden van de dagelijkse files en over de autonomie die ze genieten in het beheer van hun eigen werkagenda. Ze kunnen zelf beslissen om buiten de klassieke kantooruren te werken, wat hen extra kansen geeft om het werk op een flexibele manier te combineren met hun privéleven. Thuiswerkers gaan positief om met de grensvervaging tussen werk en vrije tijd.'

Een luilekker leventje is het zeker niet, benadrukt Michel Walrave. ‘De stress en de werkdruk gaan niet omlaag. Integendeel, de betrokkenen willen zich waarmaken en vinden dat hun productiviteit en creativiteit omhoog gaat omdat ze thuis geconcentreerder kunnen werken.'

Nadelen zijn er ook. De thuiswerkers hebben het over een verlies aan sociaal contact met de collega's en over de vrees voor een verminderde waardering voor hun werk en de impact daarvan op hun carrière.

www.nationalethuiswerkdag.be

Poll: Doet u morgen mee aan de nationale thuiswerkdag?