KBC Asset Management neemt 49procent in een joint venture met Union Bank of India.

De vermogensbeheerders van KBC en Union Bank of India (UBI), een belangrijke staatsbank in India, hebben gisteren een belangrijke strategische alliantie aangekondigd. De twee hebben een intentieverklaring ondertekend, die een eerste stap is naar een joint venture waarin zij respectievelijk een belang van 49% en 51% zullen nemen.

De samenwerking komt niet helemaal als een verrassing: eind vorig jaar raakte bekend dat er gesprekken werden gevoerd met UBI over een joint venture voor de verkoop van beleggingsfondsen. Maar toen was er met het Spaanse BBVA nog een kaper op de kust. Nu is de alliantie officieel.

Sinds vorig jaar heeft KBC Asset Management zijn activiteiten in Azië fors uitgebreid met nieuwe projecten in Japan, Zuid-Korea, Taiwan, Nieuw-Zeeland, Australië en China. Een joint venture in India moet de inkomsten van KBC Asset Management uit dit deel van de wereld verder opdrijven. KBC Asset Management zou dit jaar de helft van zijn nieuw gegenereerde omzet in Azië willen realiseren. Vorig jaar was Azië slechts goed voor5 tot 10procent van de nieuwe omzet.

www.standaard.biz/kbc