Dimitri Lysens is 'jonge topchef'

GaultMillau bekroont restaurant Magis

De culinaire gids GaultMillau bekroont dit jaar Dimitri Lysens van restaurant Magis in Tongeren als jonge topchef. 'Ik voel me net een paparazzo tussen de grote namen', zegt de topchef.
GaultMillau bekroont restaurant Magis
Dimitri Lysens, topchef van Magis: 'Dit had ik absoluut niet zien aankomen.'rs © Rudi Smeets
Van onze medewerkster



Amper zeven jaar geleden opende Dimitri Lysens (35) samen met zijn vrouw Aagje Moens restaurant Magis in Tongeren en nu al behoort Magis bij de top in ons land. 'We hebben in 2005 ons restaurant geopend zonder ambitie. Ikzelf heb pas op latere leeftijd mijn roeping ontdekt. Na avondlessen ben ik vol goeie moed het voormalige Limburgse toprestaurant Clos St. Denis binnengestapt. Daar ontdekte ik dat ik eigenlijk helemaal niets kon. Chef Christian Denis is vaak boos op me geweest, maar het was de beste leerschool. Daar heb ik leren koken.'



Lysens stond ook nog in de keuken van Hoeve Saint-Paul en de Figaro in Hasselt. Toen besloot hij een eigen ...

Nog geen abonnee?
Abonneer voordelig om verder te lezen

Lees dS Avond, de digitale krant en Archief+.

Ja, ik neem een proefabonnement

Bekijk onze formules >
Neem een dagkaart >

Reeds abonnee?

Nog niet geregistreerd?

Registreer